Лабораторні дослідження швидко і безоплатно можуть отримати жителі Бобровицької та Новобасанської громад

З початку лютого 2024 року у Бобровицькому ЦПМСД з’явилася можливість отримувати нові діагностичні послуги прямо в амбулаторіях та не витрачати час на доїзд до іншого закладу. В чотирьох амбулаторіях закладу в Бобровиці, Новій Басані, Новому Бикові та Кобижчі можна швидко і безоплатно пройти обстеження та отримати результати:

  • загального аналізу крові,
  • глюкози в цільній крові,
  • холестерину крові,
  • аналізу на С-реактивний білок,
  • глікованого гемоглобіну, ШОЕ та інших лабораторних досліджень.

Усі ці дослідження надаватимуться пацієнтам безкоштовно, оскільки вони входять до переліку діагностичних послуг, передбачених договором з НСЗУ за державною Програмою медичних гарантій (ПМГ). Для отримання послуг необхідно звернутися до свого сімейного лікаря та отримати направлення.

Також амбулаторії громад стануть комфортнішими для пацієнтів та працівників, завдяки оновленню меблів, що дозволить очікувати прийому та проводити прийом в кращих умовах. Завдяки закупівлі нових комп’ютерів та принтерів медичний персонал зможе оперативніше вносити дані пацієнтів в електронні картки та більше часу приділяти роботі із пацієнтами.

 Закупівля обладнання була здійснена командою Бобровицького ЦПМСД завдяки втіленню гранту в рамках Відкритої грантової програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги» Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Колектив Бобровицького ЦПМСД за підтримки керівництва Бобровицької міської ради постійно працює та шукає шляхи щодо покращення якості та доступності медичних послуг для населення, а також комфортної роботи медичного персоналу.