Щеплення-це Ваш внесок у перемогу, у стримування хвилі інфекційних хвороб та стійкість медичної системи під час війни

Вкрай тривожною проблемою в умовах війни і гуманітарних криз є спалахи інфекційних хвороб. Ризик поширення керованих інфекційних захворювань зростає у зв’язку з вимушеним переселенням людей, великим скупченням людей, що є особливо великою загрозою для наших маленьких українців із незавершеним або з відсутнім курсом вакцинації.

Щоб уникнути поширення будь-якої хвороби, людям необхідно вакцинуватися. Вакцини, які використовуються в Україні, є перевіреними та безпечними. Немає підвищеного ризику побічних ефектів у здорової дитини.

Внутрішньо переміщені українці можуть щепитись самі або ж щепити дітей у державних медзакладах населених пунктів, у яких вони перебувають. Підписувати декларацію з місцевим лікарем для цього не потрібно.

На даний час у всіх регіонах України, які не перебувають під тимчасовою окупацією рф, всі необхідні вакцини є у наявності.

Імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від керованої інфекції. Вакциновані люди дуже рідко хворіють. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень. Вакцини забезпечують надійніший захист. У період війни особливо важливо бути сильними та здоровими.

Якщо у Вас є сумніви щодо ефективності, протипоказів до щеплення, якості вакцин, їх наявності в Україні, Ви можете звернутися до Національного порталу з імунізації, де Ви знайдете багато інформації щодо щеплень та зможете поставити запитання експертам з імунізації. Посилання на даний портал: https://vaccine.org.ua