Інформаційно-просвітницька зустріч з питань вакцинації

23 квітня, в рамках Українського тижня імунізації, регіональний координатор від ГС Коаліція за Вакцинацію Ніна Макарова провела інформаційно-просвітницьку зустріч на тему вакцинації в межах проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я”, в ЗДО «Золотий ключик» м. Бобровиця.

Крім уже традиційних інформаційно-просвітницьких зустрічей регіональна команда спільно з освітянами та Бобровицьким ЦПМСД провели для дітей цікаві активності, показали мультфільми про користь та важливість щеплень, а також підбили результати конкурсу малюнків, який був оголошений раніше. Найбільш активні учасники отримали заохочувальні призи, а всі присутні змогли ознайомитися з різноманітними інформаційними матеріалами та поставити запитання експертам.

У заході також взяли участь генеральний директор КНП «Бобровицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрій Ткаченко та головний спеціаліст відділу соціального, цивільного захисту населення, НС та охорони здоров’я міської ради Володимир Кузьмич.

Обговорено питання ролі освітян у формуванні довіри до вакцинації як захисту від інфекційних хвороб.

Пам’ятаймо, що вакцинація рятує життя, а значить дарує нам майбутнє. І це той захист, який доступний зараз кожній родині. Тож закликаю не відкладати щеплення на потім, обов’язково тримати зв’язок зі своїм сімейним лікарем або педіатром і радитися, коли і які саме вакцини слід отримати.